Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(64)
Forma i typ
Książki
(60)
Poradniki i przewodniki
(36)
Publikacje popularnonaukowe
(10)
Publikacje fachowe
(4)
Filmy i seriale
(3)
Proza
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Audiobooki
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(67)
wypożyczone
(14)
tylko na miejscu
(7)
nieokreślona
(1)
Placówka
bibl. Sieradz
(20)
filia Poddębice
(13)
filia Wieruszów
(4)
filia Pajęczno
(6)
filia Łask
(14)
filia Wieluń
(8)
filia Zduńska Wola
(13)
Czytelnia bibl. Sieradz
(7)
Pracownia multimedialna Sieradz
(4)
Autor
Adamska-Patruno Edyta
(2)
Bester Jagoda
(2)
Borkowska Urszula (1950- )
(2)
Borowska Izabella
(2)
Bąk-Sosnowska Monika
(2)
Jastrzębska-Mierzyńska Marta
(2)
Jurczuk Małgorzata
(2)
Kiełczewska Barbara
(2)
Maciorkowska Elżbieta
(2)
Michalak Katarzyna (1969- )
(2)
Michalak Katarzyna Amelia
(2)
Ostrowska Lucyna
(2)
Roszko-Kirpsza Izabela
(2)
Smarkusz-Zarzecka Joanna
(2)
Stefańska Ewa (1961- )
(2)
Wasiluk Diana
(2)
Wejchert Tadeusz
(2)
Witczak-Sawczuk Katarzyna
(2)
Zakrzewska Magdalena (nauki medyczne)
(2)
Zarębska Agata
(2)
Ziober Agnieszka
(2)
Ćwierczakiewiczowa Lucyna (1829-1901)
(2)
Ambrozy Scott
(1)
Bardadyn Marek
(1)
Berton Jean Claude
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Bochwic-Ivanovska Małgorzata
(1)
Borkowska-Mękarska Katarzyna
(1)
Bortnowska Małgorzata
(1)
Błaszczyna Ludmiła
(1)
Carper Jean
(1)
Cegielska Agnieszka (1979- )
(1)
Celczyńska Jadwiga
(1)
Chevallier Laurent (1955- )
(1)
Ciężki Konrad
(1)
Czerniel Joanna
(1)
Delecroix Jean-Marie (1947- )
(1)
Derendarz Michał
(1)
Devine Molly
(1)
Dobek Ewa
(1)
Dow Mike
(1)
Dumensil Jean G
(1)
Dykiel Bożena (1948- )
(1)
Dąbrowska Wiesława
(1)
Frey Hannah
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gepert Dorota
(1)
Gradowa Wanda
(1)
Hastings John (1962- )
(1)
Hermann Mindy G
(1)
Hildebrandt Adam
(1)
Horowitz Steve
(1)
Humphries Carolyn
(1)
Hydzik-Żmuda Marta
(1)
Isaacs Daryl
(1)
Jakimowicz-Klein Barbara
(1)
Jaskulski Mirosław
(1)
Jaskólska-Schothuis Teresa
(1)
Joyeux Henri
(1)
Jurčenko Efim
(1)
Jurčenko Lilija
(1)
Józefowicz-Pacuła Joanna
(1)
Kaczmarek Magdalena
(1)
Kasprzyk-Chevriaux Magdalena
(1)
Kastner Jörg (1962- )
(1)
Kaszak Adela
(1)
Kaźmierczyk Jerzy (1932- )
(1)
Knochenhauer Kamila
(1)
Koper Aleksandra
(1)
Krakowiak Beata
(1)
Krawczyk Marta
(1)
Kropka Bożena
(1)
Krzyżańska-Xiężopolska Iwona
(1)
Kubiak Justyna
(1)
Livingston-Stuart Carole
(1)
Lizurej Kamil
(1)
Lutomski Jerzy (1931-2003)
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Magee Elaine
(1)
Makarowska Magdalena
(1)
Marciniak-Kulka Ewa
(1)
Markuza Biruta
(1)
Michalak Agata (1981- )
(1)
Mickiewicz-Morawska Dorota
(1)
Misiak Tomasz (1954-2018)
(1)
Mizera Justyna
(1)
Mizera Krzysztof (kultura fizyczna)
(1)
Mochoń Małgorzata
(1)
Montignac Michel (1944-2010)
(1)
Moskal Maria
(1)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(1)
Niedzielska Jagna
(1)
Nizioł-Wojniusz Marta
(1)
Ogrodowska Barbara
(1)
Orzechowska-Zeidler Iwona
(1)
Ożga Maria
(1)
Pająk Zofia
(1)
Palewicz Roman
(1)
Pawlik Stefan
(1)
Pszczołowski Konrad
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(17)
2010 - 2019
(25)
2000 - 2009
(10)
1990 - 1999
(6)
1980 - 1989
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(48)
1901-2000
(8)
1989-2000
(7)
1945-1989
(4)
1801-1900
(2)
Kraj wydania
Polska
(64)
Język
polski
(62)
Odbiorca
Dorośli
(4)
9-13 lat
(3)
Młodzież
(2)
Szkoły zawodowe
(2)
14-17 lat
(1)
18+
(1)
6-8 lat
(1)
A2 poziom biegłości językowej
(1)
Chore z nowotworem piersi
(1)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Dzieci
(1)
Lekarze
(1)
Reumatolodzy
(1)
Studenci
(1)
Szkoły ponadgimnazjalne
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Uczniowie szkół zawodowych
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(6)
Film polski
(2)
Film amerykański
(1)
Temat
Dietetyka
(16)
Zdrowe odżywianie
(14)
Kuchnia polska
(9)
Odżywianie
(8)
Otyłość
(7)
Kucharstwo
(5)
Kuchnia wegańska
(5)
Gastronomia
(4)
Kuchnia regionalna
(4)
Potrawy dietetyczne
(4)
Rośliny lekarskie
(4)
Kultura stołu
(3)
Leczenie dietą
(3)
Profilaktyka otyłości
(3)
Żywienie chorych
(3)
Cukier
(2)
Kuchnia wegetariańska
(2)
Medycyna chińska
(2)
Mleko
(2)
Przyprawy
(2)
Słodycze
(2)
Ziołolecznictwo
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Candida
(1)
Chleb
(1)
Choroba Alzheimera
(1)
Choroby ludzi
(1)
Choroby reumatyczne
(1)
Choroby wieku starczego
(1)
Chorzy
(1)
Ciasta
(1)
Cukrzyca typu II
(1)
Czekolada
(1)
Czosnek
(1)
Dieta Haya
(1)
Dieta antyrakowa
(1)
Dieta bezcukrowa
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta niskofruktozowa
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Dieta śródziemnomorska
(1)
Dzieci
(1)
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Język angielski (przedmiot szkolny)
(1)
Kakao
(1)
Kakaowiec
(1)
Kandydoza
(1)
Kelnerstwo
(1)
Kosmetyki
(1)
Kuchnia chińska
(1)
Kuchnia niemiecka
(1)
Kuchnia rosyjska
(1)
Kuchnia staropolska
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Kulinaria
(1)
Metoda Montignac
(1)
Miód
(1)
Mięso
(1)
Mleczarstwo
(1)
Młodzież
(1)
Obiad
(1)
Odchudzanie
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Pasty do kanapek
(1)
Pieczarka dwuzarodnikowa
(1)
Pieczywo
(1)
Piramida zdrowego żywienia
(1)
Potrawy jednogarnkowe
(1)
Potrawy szybkie i łatwe
(1)
Produkcja żywności
(1)
Produkt regionalny
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
Rak piersi
(1)
Restauratorzy (gastronomia)
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Sery
(1)
Skład diety (ekologia)
(1)
Slow life
(1)
Sportowcy
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Technologia żywności
(1)
Terminologia
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Uzależnienie (nałóg)
(1)
Walker, Danelle
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Weganizm
(1)
Właściwości prozdrowotne
(1)
Zapobieganie
(1)
Zero Waste
(1)
Żywność bezglutenowa
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Żywność wygodna
(1)
Temat: czas
2001-
(8)
1801-1900
(5)
1901-2000
(5)
1501-1600
(3)
1601-1700
(3)
1701-1800
(3)
1901-1914
(2)
1914-1918
(2)
1918-1939
(2)
1939-1945
(2)
1945-1989
(2)
1989-2000
(2)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Łódź (woj. łódzkie)
(3)
Łódź (woj. łódzkie ; okolice)
(2)
Sieradz (woj. łódzkie ; okolice)
(1)
Gatunek
Poradnik
(24)
Przepisy kulinarne
(20)
Książka kucharska
(13)
Publikacja bogato ilustrowana
(12)
Wydawnictwa popularne
(11)
Podręcznik
(3)
Opracowanie
(2)
Powieść
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Audiobooki
(1)
Film dokumentalny
(1)
Film edukacyjny
(1)
Książki w standardzie Daisy
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Publicystyka
(1)
Szkic literacki
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Zielarstwo
(1)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(2951)
Edukacja i pedagogika
(1866)
Psychologia
(1311)
Literaturoznawstwo
(1039)
Kultura i sztuka
(935)
Kulinaria
(64)
Socjologia i społeczeństwo
(812)
Medycyna i zdrowie
(745)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(433)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(401)
Językoznawstwo
(359)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(342)
Religia i duchowość
(329)
Ochrona środowiska
(298)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(293)
Biologia
(268)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(242)
Geografia i nauki o Ziemi
(232)
Informatyka i technologie informacyjne
(197)
Etnologia i antropologia kulturowa
(189)
Rozwój osobisty
(178)
Filozofia i etyka
(160)
Media i komunikacja społeczna
(160)
Architektura i budownictwo
(155)
Inżynieria i technika
(153)
Podróże i turystyka
(151)
Fizyka i astronomia
(144)
Zarządzanie i marketing
(141)
Nauka i badania
(136)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(135)
Styl życia, moda i uroda
(109)
Kultura fizyczna i sport
(89)
Hobby i czas wolny
(80)
Rolnictwo i leśnictwo
(72)
Praca, kariera, pieniądze
(71)
Chemia
(64)
Matematyka
(47)
Transport i logistyka
(47)
Dom i ogród
(29)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(28)
Archeologia
(17)
Bezpieczeństwo i wojskowośćHistoria
(1)
Medycyna i zdrowie DBN
(1)
64 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Indeks.
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste! Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do zjedzenia, i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni. Wykorzystaj, nie marnuj! Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie, oszczędność, ekologia i brak wyrzutów sumienia! Bo wyrzucanie jedzenia to nie tylko problem etyczny, ale również strata pieniędzy. [z okładki]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
bibl. Sieradz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 124981 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tradycje polskiego stołu / Barbara Ogrodowska. - [Wydanie 3 poprawione]. - Warszawa : Sport i Turystyka - Muza, 2012. - 355, [5] stron : faksymile, fotografie, ilustracje ; 21 x 21 cm.
(Ocalić od Zapomnienia)
Bibliografia na stronach 350-351. - Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia bibl. Sieradz
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 124263-Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Twoja Kuchnia)
Indeks.
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego - lista produktów jest niezwykle bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub zaserwowane jako dip do chrupiących przekąsek czy pokrojonych w słupki świeżych warzyw stanowią pełnowartościowy i zdrowy posiłek na każdą porę dnia. Książka zawiera ponad 100 inspirujących przepisów na wegańskie i wegetariańskie smarowidła oraz domowe pieczywo. [z okładki]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
bibl. Sieradz
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 125334 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
filia Zduńska Wola
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46798 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Łowcy smaków : cztery pory roku / Ina Rybarczyk. - Poznań : Dom Wydawniczy Rebis, 2018. - 317, [1] strona : fotografie ; 26 cm.
Na okładce podtytuł: roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru.
Indeks.
Książka zawiera ponad 120 przepisów na potrawy roślinne bez glutenu i rafinowanego cukru oraz podstawowe wiadomości dotyczące gotowania, tak aby mogli z niej korzystać także ci czytelnicy, którzy dopiero rozpoczynają swoją kulinarną przygodę. [z okładki]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia bibl. Sieradz
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 126906-Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą duży nacisk na komunikację z gościem, jego profesjonalną obsługę, a także na organizację pracy i radzenie sobie ze stresem. [od wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
bibl. Sieradz
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 125346 (1 egz.)
Audiobook
CD
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
filia Pajęczno
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 28 (1 egz.)
filia Wieluń
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52 (1 egz.)
Pracownia multimedialna Sieradz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 438 (1 egz.)
Książka
DVD
W koszyku
Przemiana z grubego na zdrowego / produkcja Wydawnictwo Projekt-Kom. - Sosnowiec : Wydawnictwo Projekt-Kom, [2014]. - 1 dysk optyczny DVD (72 min.) : dźwiek, kolor ; 12 cm.
(Nie Zamykaj Oczu)
Płyta zawiera: 1. Przemiana z grubego na zdrowego (32 min.) ; 2. Komentarz Aleksandry Koper (5 min.) ; 3. Wykład prof. Jerzego Sochy (35 min.).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Pracownia multimedialna Sieradz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 554 (1 egz.)
Książka
DVD
W koszyku
Super size me : czy wiesz, co jesz ?! / reżyseria Morgan Spurlock. - [Amsterdam] : Fortissimo Films, 2005. - 1 płyta wizyjna DVD (96 min.) : dźwięk, kolor ; 12 cm.
(Najlepsze Światowe Dokumenty)
Oryginalny wyprodukowano w 2004 r.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Pracownia multimedialna Sieradz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 373 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Seria #Nauka)
Bibliografia na stronach [283]-293. Indeks.
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające, wywołujące otyłość produkty wielkich koncernów. Biolożka Nicola Temple w zajmujący sposób opisuje, co zawierają gotowe dania, jakimi sposobami opóźnia się psucie warzyw i owoców oraz jakie zastosowanie w przetwórstwie ma nanotechnologia. Wyjaśnia, jak na ewolucję naszych ulubionych pokarmów wpływały interesy koncernów, innowacje, marnotrawstwo, a nawet wojna. Zagląda też w przyszłość, w której konsumujemy steki hodowane w probówkach czy pizzę z drukarki 3D. Dzięki książce Najlepiej spożyć przed... staniemy się racjonalnymi konsumentami, potrafiącymi ocenić, co w sferze żywności przetworzonej jest dla nas akceptowalne, a co nie. Uzbrojeni w tę wiedzę możemy śmiało wkroczyć do supermarketu. Obiektywny i zajmujący przewodnik po pokrętnym świecie przetwórstwa żywności. Od krojonych surowych warzyw i owoców po nanotechnologię, Nicola Temple śmiało stawia czoła problematycznym udogodnieniom. Jeśli chcesz zyskać pojęcie na temat tego, czym współcześnie się żywimy, koniecznie sięgnij po Najlepiej spożyć przed... Francis Percival, autor artykułów na temat żywności, współautor książki Reinventing the Wheel Wiele popularnych książek potępia przemysł spożywczy i żywność przetworzoną, więc szczególnie cieszy książka, która przedstawia tę problematykę z bardziej racjonalnego punktu widzenia. Autorka Najlepiej spożyć przed... proponuje nam znacznie bardziej zrównoważoną perspektywę na jedzenie niż większość współczesnych publikacji na ten temat. Robert L. Shewfelt, autor książki In Defense of Processed Food Pisarka popularnonaukowa Nicola Temple (współautorka książki Sorting the Beef from the Bull) serwuje nam potężną dawkę wiedzy na temat historii i rozwoju żywności przetworzonej. Jej książka to zrozumiały opis przemysłu spożywczego. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
filia Wieruszów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 24536 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
bibl. Sieradz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47092 (1 egz.)
filia Wieruszów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 15572 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Jedność Zdrowie)
Tytuł oryginału: The Anti-Alzheimer-Formel : Essen gegen das Vergessen. Na okładce: Poradnik zdrowie.
Indeksy.
Medyczne aspekty choroby Alzheimera i trudne pojęcia opisane łatwym w odbiorze językiem, trafiającym do szerokiego grona odbiorców. Przekazana w poradniku wiedza daje możliwość zmniejszenia ryzyka zachorowania na tę chorobę oraz utrzymania sprawności umysłowej nawet w bardzo zaawansowanym wieku czy też poprawić stan zdrowia przy już występującej wczesnej demencji. Książka prezentuje pasjonujące wyniki badań o znaczeniu tłuszczu kokosowego dla mózgu oraz odpowiedź, dlaczego wielu naukowców jest zdania, że choroba Alzheimera jest chorobą przemiany materii podobnie jak cukrzyca typu 2. Dodatkowo, zawiera ponad 75 przepisów kulinarnych z zastosowaniem tłuszczu kokosowego, który utrzymuje szare komórki w stanie aktywności przez 24 godziny.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
filia Zduńska Wola
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48296 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tej książce, z oszałamiającą szczerością i przejrzystością na temat osobistych cierpień i szkód, jakie przyniosła jej choroba w sferze cielesnej, emocjonalnej i duchowej, Danielle opisuje wszystko, czego nauczyła się podczas swojej dziesięcioletniej podróży ku uzdrowieniu. Dzięki swojej wytrwałości i determinacji Danielle może opowiedzieć historię, która daje nadzieję - nadzieję, że pomimo dolegliwości i trudności można żyć całą pełnią, szczęśliwie i zdrowo, nie czując się wykluczonym ani pozbawionym czegokolwiek. [z okładki]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
bibl. Sieradz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 126662 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
filia Poddębice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36468 (1 egz.)
filia Wieruszów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24362, 24111 (2 egz.)
filia Pajęczno
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23261, 23259 (2 egz.)
filia Zduńska Wola
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46386 (1 egz.)
Czytelnia bibl. Sieradz
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 124163-Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Profesor Parzyziółko zaprasza do tajemniczego świata ziół! Dzięki zapiskom profesora odkryjesz sekrety ziół i zawodu zielarza, dowiesz się co wspólnego bazyliszek ma z bazylią, po co starożytni rzymianie nosili liście laurowe na głowie i czego najbardziej boją się komary. Parzyziółko uchyli drzwi zielarskiej pracowni, gdzie trzyma swoje najcenniejsze zbiory, a przy okazji zdradzi kilka przepisów na domowe mikstury.[znak].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
filia Wieluń
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 36888 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
filia Poddębice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36800 (1 egz.)
filia Wieruszów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24112 (1 egz.)
filia Pajęczno
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23315 (1 egz.)
filia Łask
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33844 (1 egz.)
filia Zduńska Wola
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46528 (1 egz.)
Czytelnia bibl. Sieradz
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 124178-Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
filia Pajęczno
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23316 (1 egz.)
filia Łask
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33845 (1 egz.)
filia Zduńska Wola
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46529 (1 egz.)
Czytelnia bibl. Sieradz
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 124179-Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zdrowe odżywianie seniora / [tekst mgr dietetyk Agnieszka Ziober]. - Wydanie I. - Bielsko-Biała : Dragon Expert, 2020. - 112 stron : fotografie ; 24 cm.
Na okładce: Zalecenia żywieniowe przy wybranych chorobach wieku starczego.
Bibliografia, netografia na stronie 112.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
filia Łask
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 34515 (1 egz.)
Książka
DVD
W koszyku
Domowy wypiek chleba na zakwasie : uproszczona metoda / Bożena Żak-Cyran. - Łódź : Galaktyka, 2008. - 1 płyta wizyjna (DVD) : dźwiękowy, kolorowy ; 12 cm.
Film stanowi dodatek do książki o sygn.116151
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
filia Poddębice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 12 (1 egz.)
filia Łask
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 9 (1 egz.)
Pracownia multimedialna Sieradz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 425 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej