Dietetycy i żywieniowcy
Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
filia Łask
(2)
Autor
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Barker Helen M
(1)
Bester Jagoda
(1)
Borkowska Urszula (1950- )
(1)
Bąk-Sosnowska Monika
(1)
Chojnacki Cezary
(1)
Chojnacki Jan (1943- )
(1)
Irzmański Robert
(1)
Jastrzębska-Mierzyńska Marta
(1)
Jałocha Waldemar
(1)
Jurczuk Małgorzata
(1)
Kiełczewska Barbara
(1)
Klupińska Grażyna (1950-2015)
(1)
Kowalski Jan (kardiolog)
(1)
Krawczyk Katarzyna (internista)
(1)
Maciorkowska Elżbieta
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Pawłowicz Monika
(1)
Payne Anne (1959- )
(1)
Romanowski Marek (internista)
(1)
Roszko-Kirpsza Izabela
(1)
Rudnicki Cezary (internista)
(1)
Smarkusz-Zarzecka Joanna
(1)
Stec-Michalska Krystyna
(1)
Stefańska Ewa (1961- )
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Wachowska-Kelly Patrycja
(1)
Walecka-Kapica Ewa
(1)
Wasiluk Diana
(1)
Witczak-Sawczuk Katarzyna
(1)
Wiśniewska-Jarosińska Maria
(1)
Zakrzewska Magdalena (nauki medyczne)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Dzieci
(1869)
6-8 lat
(1402)
Młodzież
(1342)
9-13 lat
(1285)
Szkoły wyższe
(643)
Dietetycy i żywieniowcy
(-)
0-5 lat
(546)
14-17 lat
(529)
Szkoły podstawowe
(419)
Rodzice
(359)
Dorośli
(339)
Nauczyciele
(327)
Studenci
(306)
Szkoły średnie
(300)
Niewidomi
(146)
Szkoły ponadgimnazjalne
(129)
Gimnazja
(87)
Psycholodzy
(82)
Szkoły zawodowe
(77)
Przedszkola
(74)
Pedagodzy
(73)
Nauczanie początkowe
(67)
Nauczyciele przedszkoli
(61)
Logopedzi
(56)
Terapeuci
(56)
Uczniowie szkół średnich
(52)
Psychoterapeuci
(49)
Terapeuci zajęciowi
(43)
18+
(41)
Poziom podstawowy
(40)
Nauczyciele języka polskiego
(38)
Niedowidzący
(38)
Szkoły ponadpodstawowe
(38)
Lekarze
(31)
Licea
(27)
Nauczyciele nauczania początkowego
(26)
Uczniowie szkół podstawowych
(23)
Klasa 1.
(22)
Poziom zaawansowany
(20)
Dyrektorzy szkół
(19)
Klasa 2
(19)
Nauczyciele szkół średnich
(19)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(19)
Menedżerowie
(17)
Klasa 2.
(16)
Klasa 3.
(16)
Prawnicy
(16)
Szkoły specjalne
(16)
Klasa 3
(15)
Technikum
(14)
Uczniowie
(14)
Bibliotekarze
(13)
Fizjoterapeuci
(13)
Psychiatrzy
(13)
Ratownicy medyczni
(13)
Klasa 1
(12)
Poziom średniozaawansowany
(12)
Wychowawcy klas
(12)
Klasa 7.
(11)
Pracownicy socjalni
(11)
Klasa 4.
(10)
Nauczyciele szkół podstawowych
(10)
Pedagodzy specjalni
(10)
A1 (poziom biegłości językowej)
(9)
Architekci krajobrazu
(9)
Animatorzy kultury
(8)
Inżynierowie
(8)
Klasa 5.
(8)
Klasa 8.
(8)
Nauczyciele biologii
(8)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(8)
Pracownicy naukowi
(8)
Przedsiębiorcy
(8)
Terapeuci pedagogiczni
(8)
Klasa 6.
(7)
Neurolodzy
(7)
Pracodawcy
(7)
Uczniowie szkół zawodowych
(7)
Urzędnicy
(7)
A2 poziom biegłości językowej
(6)
Doradcy zawodowi
(6)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(6)
Lekarze specjaliści
(6)
Pracownicy samorządowi
(6)
Psycholodzy kliniczni
(6)
Asystenci rodzin
(5)
Chorzy
(5)
Dyrektorzy przedszkoli
(5)
Edukatorzy muzealni
(5)
Inżynierowie środowiska
(5)
Klasa 4
(5)
Nauczyciele historii
(5)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(5)
Opiekunowie medyczni
(5)
Pedagodzy szkolni
(5)
Politycy
(5)
Programiści
(5)
Rehabilitanci
(5)
Sportowcy
(5)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(5)
Absolwenci szkół wyższych
(4)
Temat
Alergia pokarmowa
(1)
Choroby nerek
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Cukrzyca
(1)
Dietetyka
(1)
HIV
(1)
Leczenie dietą
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Odżywianie
(1)
Opieka paliatywna
(1)
Otyłość
(1)
Rak jelita grubego
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywienie dojelitowe
(1)
Żywienie pozajelitowe
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Na książce także ISBN poprzedniego wydawcy i oryginału.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych. Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
filia Łask
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 34399 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej