135830
Book
In basket
O dobrym jedzeniu : opowieści z pola, ogrodu i lasu / Agata Michalak. - Wołowiec : Wydawnictwo Czarne, 2017. - 212, [4] strony : ilustracje ; 23 cm.
Po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów na sklepowych półkach, zapominając o tym, co dobre i zdrowe. Znaleźli się jednak pasjonaci, którzy porwali się - dosłownie - z motyką na słońce, żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, l choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej wybieramy soczysty, dojrzały pomidor z lokalnej uprawy sezonowej zamiast jego bladego cienia skądś z Europy czy Afryki. Chcemy wiedzieć, skąd pochodzą produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, że za nią stoi ciężka, uczciwa praca i szacunek dla przyrody. [z okładki]
Availability:
bibl. Sieradz
There are copies available to loan: sygn. 127146 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach [214-215].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again